vineri, 11 iulie 2008

FERICIREA

- Nu v-ati pus niciodata intrebarea de ce unii oameni sunt veseli aproape intotdeauna, in timp ce altii aproape niciodata ?
- Difera vietile lor chiar atit de mult ?
- Ce explicatie avem noi pentru cei care traiesc intr-o coliba darapanata, abia au ce pune in gura si sufera din multe puncte de vedere si totusi sunt mereu veseli si fericiti ?
- Si cum ne explicam ca acei care au de toate sunt nefericiti ?
- Care sunt ingredientele necesare pentru a face un om fericit ?
- Mai multi bani ?
- Puterea sau renumele ?
- Ai fi fericit daca ai avea o familie mai buna, un sot , o sotie , parinti sau o familie mai buna ?
- Esti nemultumit de viata ta si iti exprimi deschis aceasta nemultumire ?
- Crezi ca viata a fost nedreapta cu tine ?
- Obiectezi ca n-ai avut niciodata privilegiile altora si de aceea nu poti fi fericit /

In cartea Numeri 16 observam cum Core, impreuna cu alti doua sute cincizeci de oameni se rascoala impotriva lui Moise.Urmare a cirtirii lor,pamintul s-a deschis si i-a inghitit de vii.In ziua urmatoare, intreaga adunare a cirtit impotriva lui Moise si l-a acuzat ca a omorit "pe poporul Domnului '.Dumnezeu a nimicit alti 14.700 de oameni din cauza razvratiri si cirtirii lor.In 1 Corinteni 10, Biblia spune ca :cei mai multi dintre ei, n-au fost supusi lui Dumnezeu, caci au pierit in pustie.Continua apoi afirmind ca "aceste lucruri s-au intimplat ca sa ne slujeasca drept pilde, pentru ca sa nu poftim dupa lucruri rele, cum au poftit ei".Versetul din 1 Corinteni 10-10-conchide :"Sa nu cirtiti ,cum au facut unii din ei , care au fost nimiciti de Nimicitorul '.
Oamenii nefericiti sunt nemultumiti si incep de indata sa cirteasca.Cirtirea este un pacat.Si totusi , se pare ca cei nefericiti nu se pot abtine se nu cirteasca.Retineti ca israeliti au fost nimiciti din cauza cirtiri.
Nefericirea survine adeseori ca urmare a faptului ca nu avem ceea ce cdedem ca am fi indreptatiti sa avem.
Observam ca vecinii au mai mult decit noi , asa ca rivnim de indata sa avem si noi mai mult.Si cind nu putem obtine ceea ce vrem , ne posomorim .Devenim nefericiti cind lucrurile nu merg asa cum am vrea .Biblia spune in Matei 5 Ferice de cei cu inima curata,caci ei vor vedea pe Dumnezeu!La fel si :Ferice de cei flaminzi si insetati dupa neprihanire,caci ei vor fi saturati ! si Ferice de cei blinzi, caci ei vor mosteni pamintul !
Putem afirma , asadar , ca cei cu inima curata , cei flaminzi si insetati dupa neprihanire si cei blinzi sunt cu totii oameni fericiti.
Ba mai mult ferice de voi cind , din pricina Mea , oamenii va vor ocari,va vor prigoni,si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevarate impotriva voastra !Fericirea noastra nu depinde de imprejurari,ci este mult mai profunda.Putem fi fericiti cind suntem batjocoriti si persecutati, pentru ca rasplata noastra este mare in ceruri .
Pastrind o relatie cu Hristos ne va fi mult mai greu sa fim nefericiti.Totusi inspitele si incercarile ne testeaza,cu toate acestea putem fi fericiti si atunci cind simtim nuiaua lui Dumnezeu,pentru ca intelegem dragostea Lui si binecuvintarile viitoare.
Este adevarat ca orice pedeapsa ,deocamdata pare o pricina de intristare ,si nu de bucurie;dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei , rodul datator de pace al neprihanirii.Evrei 12:11 Multi oameni cauta fericirea fara a se gindi citusi de putin la ceea ce vrea Dumnezeu pentru ei.Ba mai multi nici nu-L iau in calcul pe Dumnezeu atunci cind se gindesc la viata lor, si totusi vor sa fie fericiti.Noi nu socotim fericirea un scop in sine , ci cautam sa-L avem pe Dumnezeu si caracterul Sau.
A.W.TOZER SPUNEA :
Nici un om n-ar trebui sa-si doreasca sa fie fericit fara a fi in acelasi timp sfint.Trebuie sa-si dea toata silinta sa-L cunoasca pe Dumnezeu si sa faca voia Lui,lasind masura fericirii Sale in mina lui Hristos.
Secretul fericirii consta in a-L cunoaste pe Dumnezeu si a fi multumit in El.Adevarata fericire aduce bucurie,iar bucuria este cel mai profund sentiment al omului.O putem experimenta umblind cu Dumnezeu,asa ca indemnul meu este sa pasim alaturi de El pentru a avea parte de bucurie si fericire divina.

Niciun comentariu: